Historien om när jag inte slogs med vakterna på Söderstadion

På förekommen anledning måste jag tyvärr dementera historien om att jag i min ungdom hamnat i handgemäng med två vakter och blivit utkastad från pressläktaren på Söderstadion.

Jag fick höra storyn vid en lunch förra veckan.

Lunchsällskapet tittade mig i ögonen och sa:

”Du, nu måste jag fråga dig om en sak jag hört. Det är en historia som går. Det sägs nämligen att…”

Och så berättade han ovanstående, lite mer målande än jag gjorde. Han hade hört den berättas flera gånger: Storyn om när Jeppsson blev utslängd från pressläktaren…

Jag har suttit där många gånger. På pressläktaren. 

En gång ställde jag mig upp och sa några väl valda ord till domaren. Det är ju en normal reaktion. Domare är alltid som sämst när Hammarby spelar. När jag satte mig ned såg jag att de mer ”objektiva” sportjournalisterna gav mig menande blickar. Alla stirrade på mig.

Vilket inte hindrade mig från ställa mig upp och vråla, med armarna i skyn, när de gjorde mål en stund senare. Det är en medfödd reflex, det där. Inget att göra något åt. Menande blickar hjälper inte.

Men mina känsloyttringar ledde inte till att jag blev utkastad. Och jag hade nog inte gjort motstånd om jag blivit det. Lite, kanske.

Men faktum är att jag aldrig slagits i hela mitt liv. Så här i efterhand så kan jag väl erkänna att det finns tillfällen då jag borde ha gjort det. Jag har förvisso försökt.

För många år sedan (väldigt många år sedan) på en midsommarfest i ett fashionabelt villakvarter i anslutning till Östersjön, gav sig en förvirrad ung man – full, kåt, rik och ytterst arrogant – på en sovande tjej sent på natten. 

Honom blev jag så förbannad på att jag faktiskt försökte ge honom en högerkrok. Men det var inte bara han som var full. Jag var själv en aning påstruken vilket fick till följd att högerkroken missade målet och rörelsen förvandlades till ett stapplande snedsteg som Tony Irving hade gjort grimaser åt.

Jag tog verkligen i.

Sedan dess har jag inte försökt. Kommer aldrig att försöka. Såvida du inte försöker ha sex med en sovande tjej, förstås. Då smäller det. Om jag nu inte missar.

Och jag vet inte om jag ska bli smickrad eller sur för att det går historier om mig.

Finns det fler?

About Tommy Jeppsson

Journalist. Startade Stora Ord 1991.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.