Kundtidningar & magasin

kundtidning redaktionell kommunikation

En kundtidning kan ge en unik upplevelse!  

Ett pappersmagasin har egenskaper som väcker känslor som annars är svåra att skapa hos en läsare.

Detta kan nog alla hålla med om. Det är en unik känsla att hålla en tidning i handen och känna papprets struktur mellan fingrarna. Doften. Layouten som lockar till läsning. Många menar att texterna kommer mer till sin rätt i en tidning, när inget distraherar läsaren.

En kundtidning erbjuder en upplevelse en skärm inte kan leverera. Mixen, variationen, rytmen, korta och långa texter vävs effektivt ihop med inspirerande bilder. Detta tillsammans skapar en behaglig läsupplevelse och förlänger lästiden. Det är en välbehövlig paus från det digitala, där det tryckta formatet ger många fördelar inom b2b-kommunikation.

Tidningar ger en större upplevelse och bygger – om den görs på rätt sätt! – starka relationer med läsaren. Stora Ord kan tidningar och magasin. Vi hjälper dig ta fram koncept, grafisk form, innehåll, layout och produktion.

Här är 4 anledningar till att en kundtidning är effektiv för b2b:

• Kundtidningen bygger långsiktiga b2b-relationer och skapar en lojal målgrupp

• Ett magasin är starkt varumärkesbyggande och når specifika målgrupper med riktad kommunikation.

• Tryckta papperstidningar ger en osviklig premiumkänsla som sticker ut i den digitala massproduktionen.

• Ett tryckt magasin ger dig möjlighet att hitta ett unikt  grafiskt uttryck och låter dig vara kreativ i din kommunikation.

Kundtidningens status har ökat i tider när många tryckta publikationer gett vika för obsoleta affärsmodeller i digitaliseringens spår. Men – det är inte tidningen som bärare av information det är fel på. Det är affärsmodellen som inte längre fungerar. Det tryckta magasinet associeras fortfarande med en känsla av premium och exklusivit innehåll. En tidning får mottagaren att känna sig utvald och omhändertagen.

Magasin är överlägset för djup kommunikation. Oavsett om det är b2b, b2c eller medlemstidningar har de förmågan att skapa långa och lojala relationer med sina läsare. Forskning visar att tryckt text är lättare att läsa och sätter djupare avtryck än digital text. En papperstidning är bättre på att fånga och behålla mottagarnas uppmärksamhet, vilket ger en lång lästid.

Vill du göra en tidning?

Ta hjälp av Stora Ord som är specialister på att skapa magasin och andra tryckta produkter. 

Du kommer i kontakt med oss genom att fylla i formuläret nedan. Vi hör av oss bums.

    Mode för Dormy Magasin.
    Intervju med klubbens pro i kundtidning för Arlandastad.
    Klubbtest för Dormy Magasin.