Om Stora Ord

VD & Grundare

TOMMY JEPPSSON

Hej, och välkommen!

För att gå rakt på sak skulle jag vilja påstå att du säljer bättre när du inte säljer. Utan när du berättar. Bjud på en story om ditt företag eller dina tjänster – en story som är hämtad ur verkligheten. Berätta något dina kunder vill veta. Något som roar dem eller som intresserar dem. Då slipper du jaga dem. De kommer till dig. 

Alla älskar en bra story! Vi vet hur man berättar den…

Det är en slogan som – delvis! – hängt med sedan jag startade Stora Ord i början av 1990-talet. Redan då skrev jag texter till tidningar, jag gjorde en bok i samband med ett teaterprojekt på Mosebacke och jag redigerade texter, tog uppdrag som frilansande redaktör, jag fotograferade och formgav. Men mest producerade jag texter åt tidningar – intervjuer, artiklar, krönikor, reportage…

Det finns en enorm kraft i ett genomtänkt och välskrivet reportage, i en berättelse, i snygga bilder och i en smakfull presentation. Det är den kraften man ska använda när man kommunicerar. 

Jag som driver Stora Ord heter Tommy Jeppsson. Jag har en bakgrund som journalist och producerar även i dag innehåll till tidningar och sajter men också i form av säljdrivande kommunikation och strategisk content till företag och organisationer. 

Stora Ords affärsidé går ut på att få dina potentiella kunder att bry sig om det du gör. Det gör vi genom att kommunicera med människor, inte med deras yrkesroller, LinkedIn-fasader eller titlar. Jag tror att ett mänskligt perspektiv behövs för att skapa engagemang och effekt. 

Jag har varit verksam som journalist sedan 1985. Från början skrev jag mest för papperstidningar, av naturliga skäl. Sedan tidigt 2000-tal har jag däremot ägnat mig allt mer åt att producera för digitala kanaler (bland annat Stora Ords egen sajt, Golfbranschen.se – en nyhetssajt för de som är verksamma i den svenska golfindustrin).  

Av 30 yrkesverksamma år har jag arbetat 22 som chefredaktör för olika tidningar. Dessutom har jag jobbat en tid med morgonradio (P6) samt skrivit för många magasin, tidningar och sajter.

PS. Några länkar som kanske berättar lite mer om mig:

Media

cv extended version  

Ledare Golf Digest