En bra start på semestern

Molnen dundrade in i taket som en blyfärgad zeppelinare och då tänkte jag att vi behövde livas upp, barnen och jag. Så vi åkte till den där Zoo-affären vid Bromma center.

Det är Stockholms bästa affär.

Där finns: Blågul dvärgkejsarfisk, Korallfingergrodor, bläckfiskar, sjöstärnor, Prakthornspaddor, Leopardgecko, Koffertfiskar, kaniner, marsvin, hamstrar… för att nu nämna någon promille av utbudet.

Vi köpte halm, spån och två kassar pellets, samt klappade en ruskig reptil som käkade levande larver med en aptit som påminde om Robinson-Jarmos.

Vi gosade också med en två veckor gammal dvärgvädur och skrattade åt en nykläckt guldhamster som skulle fått plats inuti en äggkopp.

De har inga krokodiler på Zoo vid Bromma Center, och inga ormar men annars är det nästan som Skansen-akvariet.

Sedan lite av varje: Asiatisk lunchbuffé i Vällingby. Singstar i källaren. (Jag vann över Fanny i Should i stay or should i go!) En irländare med ohederligt utseende ville asfaltera tomten men jag avböjde. En annan man (hederlig uppsyn) levererade ett kylskåp med frys. Kaninburen fick ett vattenresistent tak. (Lite sent påtänkt kanske men på förekommen anledning, liksom.)

Sedan bråkade jag med en valp på SEB på St Eriksgatan om bolånet som ska läggas om i morgon. Det hördes på rösten att han var stekare med backslick. Han skulle ringa tillbaka. Det gjorde han inte vilket ännu mer stärker sannolikheten för att valpen faktiskt hade kotlettfrisyr.

Men på det stora hela så har första semesterdagen varit bra.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.