En hyllning till gamla hjältar utan chans

Olle Österberg på Svenskan gillar inte att Gary Player och de gamla hjältarna får spela Masters Tournament på Augusta.

Har du vunnit tävlingen en gång så är du garanterad en plats i startfältet till din död. Och det säger sig ju självt att Gary Player inte har någon större chans att vinna.

Att gamla hjältar upptar platser i startfältet  utestänger unga spelare som skulle ha haft en betydligt större chans att vinna tävlingen, menar Olle. Det är sant. Han har rätt. Men man skulle också kunna säga att de yngre spelarna får anstränga sig lite extra nästa år, så att de kvalificerar sig för en inbjudan. Om de nu vill vara med… Alla vet vad som gäller. Alla vet att antalet platser är begränsat och att  vissa platser är reserverade. Och det är det som delvis byggt den prestige och den mystik som omger denna tävling. Och ingen kan klaga på att tävlingen saknar mystik och prestige, eller hur?

Jag tycker det är en storstilad gest, en mäktig hyllning, till dem som banat vägen. De ivriga unga kan gott böja en aning på nacken ett år eller två. Deras tid och deras chans kommer… om de gör sig förtjänta av den.

Till sist: Glöm inte vad Greg Norman gjorde i The Open Championship på Royal Birkdale förra året. Greg Norman, 55, var inbjuden i egenskap av gammal mästare. Vi hade gått miste om något där, om denna gest inte fanns…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.