Pappersprassel

Ju fler krystade lösningar jag ser för att göra papperstidningar digitala, vare sig det är i olika varianter av bläddringsbara pdf-läsare (typ) eller i form av appar, desto mer övertygad blir jag om papperstidningens framtid. Förlåt, magasinets framtid ska det förstås vara. (Dagstidningar är så klart dömda.) Jag registrerade mig på något som heter Zinio i dag. En alltför komplicerad registreringsprocess och en invecklad installation av Adobe Air-applikation resulterade i en tidningsbläddrare som inte är i närheten av en papperstidnings smidighet. Det fanns inget skönt över huvud taget med Zinio-kioskens tjänst.

Jag har hört folk säga och jag har läst dem skriva att de tycker att det är fantastiskt att läsa tidningar och böcker på läsplattor. Men det är en sak det de säger, och en annan vad de faktiskt gör.

Ska man göra ett magasin finns inget bättre distributionssätt än papper. Det är behagligt, snabbt och intuitivt. Du behöver inte klicka på ett förstoringsglas för att kunna läsa bildtexter i 6 punkter. Applikationer och webben kan vara bra till annat. Till mycket annat, främst tjänster. Men inte till att läsa magasin på eller i.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.