Världen är en aning skev

JAG ÄR INTE en bloggare. Vad det nu är; vad de nu har för mission, drift eller syfte…

Jag kom i kontakt med WordPress när jag letade efter ett publiceringssystem för Golfbranschen.se. WordPress är ett bloggverktyg men har utvecklats och man kan väl nästan säga att det är lika mycket ett publiceringssystem för hemsidor som ett bloggverktyg i dag.

Så jag la upp WordPress på några domäner jag har, bland annat denna, för att utforska möjligheterna, båda inbyggda och ”utbyggda”. Och eftersom verktyget finns så började jag skriva. Egentligen utan mål och mening. Utan större eftertanke. Och det kan kännas ganska befriande. Det är ganska kul.

Häromdagen förvånades jag av det märkliga i att någon lyckades hänga med hjälpligt i 300 bloggar. Och tänkte att också jag skulle göra ett försök att vidga vyerna.

En sak insåg jag väldigt snabbt: En typisk bloggare gillar att shoppa. Gärna kläder och helst dyra. Det gör inte jag. Jag hatar att shoppa. Och när jag ändå måste så köper jag mycket på en gång (så jag slipper göra det så ofta) och helst på rea. För då kan jag använda pengarna till roligare saker. (Kanske en konstig inställning hos någon som en gång i tiden jobbade som redaktör på svenska ELLE…)

Dessutom verkar framgångsrika bloggare med stor hängivenhet och ett minimum av finess (måste ha?) ägna sig åt textreklam. De skriver och hänvisar sina läsare till kommersiella webplatser mot (misstänker jag) betalning.

Det är makabert. Hur kan någon ta en sådan som Blondinbella på allvar; en som skriver saker mot betalning? I min värld kallas det copy men mig veterligen har en copy aldrig utgett sig för att vara en objektiv sanningsägare.

Världen är faktiskt en aning skev just nu. Jag hoppas det rättar till sig.

PS 1: Men egentligen skulle jag nog våga påstå att jag var en av Sveriges allra första bloggare. I mitten på 1990-talet drev jag en sajt som hette Bajen Leker! och eftersom jag inte kunde så mycket HTML konstruerade jag den så att jag staplade intervjuer och krönikor på varandra… Dag efter dag skrev jag om Bajen eftersom kvällstidningarna å den tiden inte tog supporterkulturen på något större allvar. Sedan hörde Hammarbys officiella av sig och så försvann den sajten…

PS 2: Som ni märkte länkade jag inte till Blondinbella… vadå, jag fick ju inte betalt..?

En reaktion på ”Världen är en aning skev

  1. Tonårstjejer har väl alltid haft en skev bild av världen (tonårskillar med, för den delen)? Nu för tiden visar det sig genom att de följer Blondinbellas blogg.

    Du ska ha credd för Bajen-engagemanget!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.