Att passera en gräns

Det är ett ovanligt lustigt sammanträffande..

Efter gårdagens Benke-krönika i DN På Stan om vår lättkränkta tid, skriver i dag Daniel Björk i SvD om att Dolce & Gabbanas senaste kollektion är uppenbart rasistisk (en idé han lånade från en bloggpost från september  på The Guardian). Han förklarar via ett ganska omständligt resonemang varför det förhåller sig så men trots att jag läste det två gånger är jag osäker vari det rasistiska låg. Möjligen låg det i ”att använda svarta ansikten och kroppar som dekoration” i slutändan ”är  en fråga om att vissa människor ständigt reduceras till sin hudfärg.”

Man får alltså inte avbilda svarta människor eftersom deras hudfärg då framstår som tydlig och det kan anses kränkande för dem.

Jag vet inte men… jag tror vi just passerade en gräns.

En reaktion på ”Att passera en gräns

  1. Idag 2013-03-30 gör han ett nytt försök. Det är den vita dominansen på catwalken som problematiseras. I Svenska Dagbladet. Som samma dag har 20 bildbylines (högsta status bland journalister) där samtliga är vita. 100% vitt i Svenska Dagbladet. Sämre än catwalken. Snacka om att kasta sten i glashus. Skenheligheten når nya höjder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.