Barnportion: 150 kronor

I dag käkade vi lunch på Bro Hof Lux. Mors Dag-lunch.

Barnen valde barnportionen som bestod av kyckling och pommes. Först efteråt såg jag att denna barnportion kostade 150 kronor styck. Inget Happy Meal med Chicky Bits, direkt, även om barnen hade föredragit det av aptiten att döma.

Fanny petade bara lite i sin portion medan Calle drog i sig allt på tallriken och förklarade att han fortfarande var hungrig.

Det var inte så mycket på min tallrik heller. Men prisnivån var lika löjligt hög.

Någon annan dag ska jag försöka beskriva vad jag känner för lyxkrogar på ett mer subtilt sätt än jag orkar nu. Men tills dess har jag ett par frågor:

Om man driver en restaurang med ambitioner, då måste ju själva råvaruinköpen stå för en väldigt liten del av kostnaderna rent procentuellt? Jag menar, personal och hyra och köksinventarier måste ju vara den betungande delen finansiellt.

Så varför är krogarna då så vansinnigt snåla med just maten? Det som kostar minst men skulle ge mest tillbaka i form av nöjda kunder?

Jag menar… att servera tre färskpotatisar och två hekto gös till en som väger 101 kilo. Kan det anses klokt?

Hur vill de att gästen ska lämna restaurangen:

Mätt och belåten? Eller hungrig och uppskörtad?

Nästa följdfråga blir givetvis: Varför kommer folk tillbaka?

Jag har en teori men den tar vi någon annan gång.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.