Den näst bästa saknas

Det är ju ett hån av enorma dimensioner att ta med sådana som Björn Hellberg, Mari Jungstedt och Camilla Läckberg men utelämna Inger Frimansson.

De som läst samtliga ovanstående vet vad jag menar. Inger Frimansson skriver ungefär som Barcelona spelar fotboll.

De övriga är, om vi ska fortsätta jämförelsen, på kvalplats i Superettan. Och då menar jag kvalplatsen i nedre delen av tabellen.

7 reaktioner på ”Den näst bästa saknas

 1. Att sakna Stieg Trenter på en lista över nutida författare är att ha ett svagt intellekt.

 2. Ola Salo Månsson

  Sjöwall Wahlö är ifrån samma tid som Trenter. Varför är de med på listan? Varför tyder det på svagt intellekt om man uppskattar det äldre som många gånger håller högre klass?

 3. Jag saknar mitt namn. Men jag har eget förlag och för varje gång som mina böcker nämns och säljs eller lånas på ett bibliotek i Sverige minskar intäkterna för Bonniers som äger Forum med flera förlag och Piratförlaget och Norstedts som äger Prisma m.fl.

  That´s the way it is. But I will never give up!

 4. Jag har inte sagt att det är svagt att uppskatta ”det äldre”, men listan som det röstas om är uppenbarligen inte tänkt som ett retrospektivt kollage eftersom, med undantag av Per Wahlöö, författarna alla är i livet. Ett retrospektivt kollage hade kunnat inkludera Trenter, Rönblom, Suneson, Lang, m.fl.

  Trenter och Sjöwall/Wahlöö är f.ö. inte så värst samtida. När Trenter dog var den absoluta merparten av Sjöwall/Wahlöös dekalog ännu outgiven.

 5. Räcker det inte med alla mord, krig och annat elände i verkligheten? Vad är det som driver människor att dessutom sitta och tugga i sig en massa deckare med ännu mera mord och sattyg? Hur mycket krävs innan det inträder någon slags mättnad hos människor?
  Känns bra att ha passerat det stadiet åtminstone. Men ingen ska klandras – mättnaden kommer väl med tiden och alla får väl leva ut sina begär och lustar (inom rimliga gränser förstås).
  Men genom vänner har jag hört att Björn Hellberg är en katastrofalt dålig författare. Men han säljer väl nån bok då och då på sitt namn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.