Det var den julen

Julen gick fort i år. Sorgligt fort. Jag saknar den lite för den var ovanligt trevlig i år. I dag är sista dagen på jullovet, eller som det heter i mitt fall – semestern.

Så nu ska julprylarna bort, upp på vinden. I mitt fall handlar det om bergsklättring. Jag måste förnya livförsäkringen innan jag klättrar upp för den där stegen…

Granen är redan ute, eller de bruna pinnar som återstod av den. Allt det gröna låg på golvet. Sedan ska vi spela hockey på Kyrksjön och baka maränger. Det är i alla fall vad jag lovat. 

Fanny har just nu en liten ”hang up” på att separera äggula från äggvita och vispa den sistnämnda. Hon hade sett det på Philofix på Bolibompa. Och när vi hade gjort det häromdagen så var jag tvungen att hitta på något att göra av den vispade äggvitan. Så då blev det maränger. Utan vare sig recept, känsla eller talang för bakning. Det blev inte lyckat. Men maräng-experimentet inspirerade i sin tur Calle att konstruera en egen stinkbomb i går. Det säger kanske något om den begränsade framgång jag erfar varje gång jag opererar i ett kök. Denna stinkbomb har han gömt någonstans i huset så att vi inte kan hitta den.

Förresten… När jag tänker efter så är det kanske inte så dumt att jul, semester och skollov är över.

•••

I morgon börjar vårterminen. Det låter det…

Det här kommer att bli ett bra år. Jag har erbjudits ett medlemskap i Drottningholms GK. Jag ska åka till Dubai. Jag ska åka till Orlando. Vi ska på familjesemester till Mallorca. Och förhoppningsvis vinner inte Kalmar FF allsvenskan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.