En skruvad verklighet

Jag är åter utan TV. Telia gjorde det enda rätta och hävde det avtal de påstod att vi hade. Någon slags heder åt det.

Så i kväll kollade jag på Uppdrag granskning på ”paddan”. Det 25 första minuterna ägnades åt att visa bilder på unga tjejer som fick sprutor i läpparna och jag gillar inte sprutor. Så jag blundade. Men då kunde jag fortfarande höra Janne Josefson, och han verkade mest vara upprörd över att de som injicerade botox och ”fillers” agerade på en ”oreglerad marknad”, och det kanske är upprörande.

Men mer upprörande är ett samhälle som tillåtit den här typen av skönhetsjusteringar att bli en vardaglig norm.

Jag tror att alla som har en dotter kan hålla med om det.

Några minuter senare hittar jag en länk till en av de personer/bloggar som delvis anses vara orsaken till boomen av den här typen av skönhetsoperationer bland unga tjejer. Läs gärna kommentarerna till de så kallade ”hoppbilderna”.

Kissie är helt uppenbart sjuk men hon påverkar en miljon unga (antar jag) läsare i veckan. Och om jag ska tro Uppdrag granskning så får Kissie gratis skönhetsoperationer i utbyte mot att hon skriver om (och ger rabatter hos) de företag som utför dessa skönhetsoperationer.

Vilken vanmakt man känner…

På Emanuels blogg uppstod en debatt om hur man ska tilltala Kissie för att bäst hjälpa henne. Jag skiter faktiskt i hur det går för Kissie för hon har ställt till med så mycket jävelskap och det är egalt om det är av ren naivitet. Jag är mer bekymrad över hur vi ska hjälpa den generation som kommer bakom henne.

Jag håller med Emanuel:

”För första gången på väldigt länge börjar jag i panik leta efter ord som censur, interventions och förbud.”

Kissies blogg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.