Ett hån mot blekfeta män med röda näsor

Vi har lagt julen bakom oss och detsamma gäller debatten om den där skolan i Laxå som inte ville tillåta vare sig pepparkaksgubbar eller sånger om ”pepparkakeland” eftersom det fanns risk att någon kunde känna sig kränkt…

Jag förstår precis. Jag har ett problem som är något åt det hållet…

Trots dagar av regn och mildväder ser man fortfarande här och var rester av det som för bara några dagar sedan var snögubbar.

Jag har ganska blek hy, även om somrarna, och de där snögubbarna känns som en jobbig påminnelse om något jag gärna vill förtränga. Dessutom har snögubbarna en kroppsform som jag känner att jag alltför väl kan relatera till. Inte minst när de börjat säcka ihop en aning på grund av höga temperaturer.

[pullquote-left] Och kom inte och försök vifta bort mig som ”lättkränkt”… [/pullquote-left]

För att nu inte tala om den röda näsan.

Det vore skönt att slippa bli påmind om hudfärg och kroppshållning så fort några snöflingor råkar virvla mot marken för att bilda ett tunt täcke av kramsnö. Det räcker med ett par centimeter för att små oskyldiga barn, påhejade av obetänksamma vuxna, ska ut och börja bygga dessa monument av nedvärderande hån.

Och kom inte och försök vifta bort mig som ”lättkränkt”; för ”det är faktiskt den kränkte som avgör var gränsen går”. Det har självaste Niva slagit fast. I TV dessutom:

[highlight]”Det är inte upp till en själv att avgöra vad någon annan upplever som kränkande eller nedsättande.”[/highlight] Erik Niva, Aftonbladet, i en debatt med Tommy Engstrand i Aktuellt 2012-10-09

Och jag upplever åsynen av snögubbar som en påfrestning.

Okej?

Tack. Jag visste väl att ni skulle förstå.
Vilken skola blir först med att förbjuda snögubbar? Kan vi rent av få till ett upprop, tro? Och kanske ett par livliga minuter i Debatt? När jag tänker efter så anar jag att det öppnar sig en del möjligheter här…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.