Har du Rikskuponger?

På vägen hem stannade jag till hos Kinesen, tobakshandlaren, hos vilken jag en gång i veckan köper mitt snus. Han är billig, kinesen. Lokalen han bedriver handel i ser ut som något som stormen Sandy varit inne och vänt i. Det är tobakshandelns svar på en uteliggare. Men snuset är billigt.

Jag valde en stock Knox Stark Portion, eftersom General Portion blivit så dyrt. Kinesen tar 360 kronor för en stock General. Vilket i och för sig är rätt mycket billigare än de 52 kronor per dosa som Pressbyrån tar men Knox kostar bara 220 kronor. Alltså 22 kronor dosan.

När jag skulle betala hade jag bara 120 kronor i plånboken. Jag frågade damen bakom disken, jag antar att hon är kinesens fru, om de tar kort. Hon skakade på huvudet.

Så jag sa att då får jag ta två dosor, så länge, och komma igen en annan gång.

Damen frågade:

”Har du Rikskuponger?”

”Ja.”

”Då kan du betala med dem.”

”Kan jag?”

”Ja. Jag kan äta lunch för pengarna i morgon.”

Jag slog till. Ibland önskar man att kinesen och hans fru drev en pub.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.