Insändare

Det är med insändare i tidningar som med trollkarlarna och deras tricks: Man ska inte avslöja dem. Men i branschen är det en väl (?) bevarad hemlighet att de flesta insändare inte skrivs av engagerade läsare utan av trötta redaktörer/journalister.

Insändarsidan i en tidning sägs ofta vara den mest lästa och det ställer förstås höga krav på de redaktörer som får fylla ut det spaltutrymme som saknas för att sidan ska bli fullständig.

En delIMG_2199 har utvecklat det till en liten konst i sig. Jag ska inte hänga ut någon tidning eller journalist för den här typen av alster och arbetsuppgifter är inget som någon gärna vill bli förknippad med. Men jag kan väl säga så mycket som att Micke Svensson skrev en del rent lysande insändare på den tiden han var anställd på Café. De var roliga, fyndiga och engagerade läsarna. Framför allt var de övertygande.

Den här insändaren saknar emellertid allt som under många år gjort Cafés insändarsida till en av Sveriges bästa. Den är riktigt usel.

Den är hämtad från Metro. Signaturen ska antagligen utläsas ”SOK” liksom för att verkligen understryka att den är påhittad.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.