Nu ska jag skriva en bok

Ensam hemma, höll jag på att skriva. Men jag menar att jag är den ende vuxne som är hemma. Och barnen sover.

Fördriver tiden med att surfa planlöst och hittar en blogg av och för folk med författardrömmar. Och, visst, vem skulle inte vilja bli författare.

Bloggens upphovskvinna utmanar med några riktigt rannsakande frågor. Eftersom jag gärna skulle vilja vara författare så tänkte jag att… ja,vafan… jag svarar på dem. Så är man kanske igång sedan. Alla långa resor börjar ju med ett steg…

1. Har du ett skrivarschema? Typ varje dag en timme mellan 7 och 8 eller skriver du sporadiskt?
Nej. Däremot äter jag på bestämda tider. Utom frukost, som jag brukar hoppa över eftersom jag inte är hungrig på morgonen. Det tar jag dock igen på kvällskvisten. Kvällar är ju annars ett bra tillfälle att skriva men då är jag oftast proppmätt.

2. Får du inspiratonsbrist i bland eller aldrig, snarare tvärtom?
Inspiration är för amatörer. Jag har aldrig varit inspirerad. Utom en gång när jag skrev en krönika om lapplisor. Då infann sig något som jag tror påminner om inspiration. Min skuld till Vägverket var då uppe i 7 800 kronor. (För övrigt var frågan en aning luddig: ”…ibland eller aldrig, snarare tvärtom?”)

3. Har du fler skrivprojekt på gång samtidigt? Typ en deckare, några noveller och kanske någon barnbok eller dyligt?
Nej, inte direkt. Däremot har jag påbörjat många samtidiga renoveringsprojekt i huset, som jag aldrig avslutat. Och det är väl lite samma sak, eller hur? Förmågan att inte klara av att göra flera saker på samma gång, typ. (Obs, inte min stavning av dylikt ovan… utan författar-aspirantens)

4. Hur många ”verk” har du fått klart och skickat in till något förlag?
Åh, du vet då hur man ska hitta den ömma punkten… Klurig fråga. Pass!

5. Hur många gånger har samma bok du skrivit blivit refuserad? Fick du i såfall konstruktiv kritik tillbaks?
Alltså, jag har inte skrivit någon. Ännu. Men jag skulle vilja. Och om jag nu gjorde det, en kväll när jag inte är proppmätt, så skulle jag nog inte bli refuserad. Det är nog mer … typ … andra som blir refuserade.

6. Får du dåligt samvete om du inte skrivit på några dagar?
Nej. Inte precis… Hur menar du, förresten?

7. Varför skriver du?
Alltså, jag skriver inte. Utom här. Men det är ju inte så ofta. Men skulle jag skriva så skulle det nog vara av samma anledning som jag skrapar en och annan Triss-lott. Svaret är alltså: Ett slags inre drivkraft… att bli rik.

8. Har du någonting publicerat som man kan få läsa?
Bara i tidningar. Men allt jag skrivit, till och med det sämsta, är bättre än alla Camilla Läckbergs böcker. För att inte tala om Björn Hellberg. Det enda som är värt att läsa i hans böcker är baksidestexten. Som brukar vara skriven av en PR-kvinna på förlaget…

 

3 reaktioner på ”Nu ska jag skriva en bok

  1. Jerome K Jerome var en jäkel på att skriva roligt. Åtminstone i boken ”Tre män i en båt”. Din talang påminner en del om hans ådra. Så satsa på en humoristisk bok till att börja med.

  2. Hade det här varit direkt på ”Fejjan” – då hade jag tryckt på ”gilla-knappen”. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.