Självtillräcklighet

I KVÄLL VAR det julmiddag med SKS. Sportjournalisterna i Stockholm. Ett av de stående inslagen på denna middag är en frågesport där frågorna är av den karaktären att alla måste gissa. Typ: Vem vann Wimbledon 1975. (Den kunde jag iofs… A. Ashe…)

 Jag satt med golfjournalisternas bord: Tobias Bergman, Anders Nordlund, Cecilia Uhler och Carl-Magnus Hellsten. Vid vårt bord satt också en del folk från AB och Expressen.

Kvällstidningsfolket fyllde i sina svar. Sedan ändrade golffolket dessa svar innan vi lämnade in svarstalongen. Vi fick 4 rätt. Sämst av alla. Då påpekade kvällstidningsfolket att om vi inte ändrat deras ursprungliga rad så hade vi haft 9 rätt.

Vi kom sist och vi golfjournalister får ta på oss denna nesa. Förlåt AB och Expressen!

Men jag vann i alla fall på lotteriet. En Puma-väska och en fleecetröja i storlek XL som jag tvingades byta bort mot en fleece-tröja i storlek XXL.

David Fjäll, AIK-fanatiker, vann en Erkan Zengin-tröja i storlek M, som jag försökte byta till mig mot en fleece-tröja i storlek XXL. Men han skulle ge den till sin bror. Som 12 år äldre och betydligt klokare än sin lillebror höll på just Bajen.

För övrigt trodde jag att Sylvia hade vunnit Allsvenskan någon gång i forntiden? Det torskade vi en poäng på…

2 reaktioner på ”Självtillräcklighet

  1. Sylvia?
    Deras största prestation på blixtvisit i elitfotbollens hem är att man en gång spelat 2-2 mot stans (rikets, världens) stjärnprydda giganter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.