Spännande

DET VAR VANSINNIGT spännande. Alla de 100 gästerna på The Anchor svettades av nervositet. Och mest av alla svettades pubens ägare. 

Nu var det ju inte själva matchen som orsakade nervositeten. Den hade inte börjat. Spänningen låg däremot tät över lokalen en timme före avspark. Ägaren fick inte ordning på sin digitalbox. Han skruvade och kopplade och klippte till och med av en sladd som blev hängande i luften. Men på TV-skärmarna lyste bara meddelandet ”No Signal”. Ingen bild. Med en halvtimme kvar till matchstart fick han ringa sin ljudtekniker. Han kom 20.40. Gick direkt ut i köket och hämtade en stor kniv. Denna använde han som verktyg.

Då var vi många som gjorde oss redo att springa till den där lilla engelska puben som låg runt hörnet, och som också visade matchen.

Jag sa till Jocke att det var som slutet på en Bond-film. Och det var det. Precis när spelarna var på väg ut i spelargången kom bilden. I sista sekunden.

Fast det var ju inte så mycket att se. Men det kunde varit värre. Det kunde ha varit Hammarby som fick stryk mot till exempel Gefle eller Juren. Sådana förluster tär mer. Det här var mer som att se Perrelli komma sist i Eurovision Song Contest.

Synd. Men inte mer.

√ SKA LASSE Lagerbäck avgå? Svar: Ja. Det borde han ha gjort för länge sedan. Han har kvalificerat oss till 23 raka mästerskap men å andra sidan: I vår kvalgrupp spelade lag som Nordirland, Danmark, Lettland, Island och Liechtenstein. Det är i och för sig alltid bra att ta sig vidare. Men det hade också varit riktigt dåligt att INTE göra det. Och glöm inte att vi fick stryk av Nord-Irland och hade lite tur i bortamatchen mot Danmark (där vi verkligen manglades i andra halvlek…)

Så, ja, jag tycker det är dags att byta förbundskapten.  Men en viktigare fråga: Hur bra är Tony Gustavsson? Egentligen? Jag har svårt att bestämma mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.