Stackars Anna, stackars tittare

bild-11Grillat i SVT är väl inte helt lyckat?

Det är en av de mer krystade programidéer jag har sett. Snacka skit om folk medan de lyssnar. Komiker är elaka mot kändisar som försöker le medan någon häller en hink skit över dem.

Peter Wahlbeck sa att Anna Books invandrarkillar överser med att hon är fet bara för att de vill ha uppehållstillstånd. Han bad om ursäkt direkt. Han kände att han gick över gränsen. Det borde han ha känt för några dagar sedan, när han formulerade de raderna. 

Jag hörde någon Mårten Andersson snacka entusiastiskt om fenomenet Roasted i radio häromdagen; det kom från USA, Schyffert hade önskat sig en grillning i 40-årspresent, den första grillningen i Sverige tydligen…

Och SVT, ängsligt, oroligt, tvående sina händer, bestämmer sig för att köra, oroliga att någon annan skulle hinna före… E-Type, inbokad, hoppade av. Anna Book, aningslös, ersatte. Så klart. Det gäller ju att ta varje chans.

De deltagande komikerna skojade alla om att deras kolleger var antingen föredettingar, okända eller värdelösa. Det är ju ett gammalt beprövat knep att desarmera en besvärande sanning.

Finns det ingen jävel någonstans på SVT som vågar ta – och utkräva! – ansvar längre? Vari ligger det roliga i att mobba folk? Det som en gång var en okrökt ryggrad är i dag mjuk som en björkkvist. 

Det känns inte längre som om ett litet licensskolk skulle vara en moraliskt tung börda att bära.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.