Toscana från ovan

Jo, även jag kämpade mig upp till Piazza Michelangelo för att ta den där bilden över Florens. Eller Firenze som staden heter här. Vi var bara där några timmar men gjorde det man skulle: Strövade förbi Palazzo Pitti, promenerade över Ponte Vecchio, tog en vända i katedralen Santa Maria del Fiore, tittade upp för Giottos klocktorn och köpte svindyr glass på Vivoli, där chokladen rann nedför en vägg.

Det var en makalöst vacker stad. Ja, Toscana i stort är vackert. Jag skulle vilja stanna en månad där.

Jag har inte varit många gånger i Italien, inte om man jämför med Skottland och Irland. Detta är mitt tredje besök. Men jag börjar gilla Italien. I går körde vi till en liten fiskeby, Talamone, byggd på en klippa och dränkt i historia och vackra vyer. Dessutom är några scener i Bond-filmen Quantum of Solace inspelade på en av traktens klippor. Den kändes faktiskt lite Bond, den här staden.

Den närmsta staden från vårt hotell, Riva del Sole, är annars Castiglione della Pescaia, lika historisk och vacker den, men efter tre kvällar där ville vi se något annat.

Men vägarna är smala, autostradorna är inte bredare än bakgator. Och wifi var inte årets julklapp 2014. Men det kanske det blir 2015?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.