Var é vargen? Här, kanske…

En morgon i veckan som gick, knackade jag på dörren till vår granne som råkar vara polis. Jag sa:

”Nu kommer du att tro att jag är tokig men jag tror att jag precis sett en varg…”

Vi bor i ett villaområde i Bromma, Norra Ängby. Jag har sett både rävar och rådjur passera förbi på vår egen tomt, men aldrig tidigare en varg. Om det nu var en varg?

Klockan var 07.00. Jag drog upp rullgardinen i Fannys rum och tittade upp mot skogsdungen. Blev stående. Såg något jag trodde var en hund röra sig i en travliknande gång uppför stigen som ringlar upp i skogen. Men jag såg ingen människa. En stund försvann djuret ur sikte men när det passerat den stora stenen såg jag det igen. Det var ingen räv. Den var alldeles för stor. Hundar brukar inte springa lösa den tiden på morgonen. Och det var definitivt inget rådjur. Det såg ut som en varg.

Jag skrek på barnen som hann se en skymt av den innan den försvann i den gråsvarta morgonen.

Vi rusade ut och tog bilder på de färska spåren. Den svarta cirkeln är en snusdosa. Det var alltså ett ganska stort djur.
Det kan förstås ha varit en varulv också.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.