Att man bara hinner med

Det händer så mycket i mitt liv just nu. För några dagar sedan var vi till exempel i Sälen. Där knäckte min fru sitt vänstra knä redan efter andra åket, så att jag som nyss opererat mitt vänstra knä fick halta i väg uppför skidbacken (ja, jag hade ju inte löst liftkort, då…) för att höra hur det stod till. När jag hunnit halvvägs uppför barnbacken kom en skoter och plockade upp min fru så det var bara att halta ned igen.

Men så här  efterhand känns det ändå bra för jag uppfann några svordomar som var riktigt kreativa, om jag får säga det själv. Fast det var tur att ingen hörde dem, särskilt tänker jag kanske då på min fru.

Senare på kvällen körde en annan Anna i diket så att jag fick dra upp deras fyrhjulsdrivna Audi med vinterdäck med min SAAB, som har blankslitna sommardäck. (Visst är det konstigt att vissa bilmärken balanserar på randen till konkurs medan andra åker i diket… men ändå inte, liksom…)

Jo, det händer saker ska jag säga.

Kvällen därpå käkade jag en hamburgare på TB Grill på Högfjällshotellet, som ansågs vara värd 195 kronor. Jag beställde en well done för man vet ju inte vilka ”galna-ren-bakterier” som härjar i Sälen. Konsistensen påminde ganska mycket om pulvermos. Fast det var rosa-rött.

”Det beror nog på ljuset”, sa servitrisen. Och det hade hon säkert rätt i. Jag har hört att ljuset på en 60 watts glödlampa kan få en sönderbränd oxfile att påminna om råbiff. De kan sin sak på TB Grill. Men de hade lite otur när de gav oss notan från ”barnbordet”. Enligt den hade barnen, mellan 4 och 14 år, dragit fem sexor Grönstedts. Samt 10 starköl.

Hut ungar! Själv sög man på en Hof i tre timmar eftersom man skulle köra SAAB hem.

När vi åkte hem från Sälen stannade vi på Statoil eftersom Calle av någon anledning fattat tycke för deras mosbricka med grillkrydda. Det tog en halvtimme att beställa och äta uppp den. Och precis när han stoppat sista korvbiten i munnen sa Fanny:

”Jag vill nog också ha en mosbricka.”

Så Statoil i Hedemora känns numera som en ganska hemtam miljö. Jag satt där i en och en halv timme.

I dag har jag köpt två kaniner. Ägaren sa att det var utekaniner, och det passar oss för vi är allergiska som satan, hela bunten. Men att ha kaninerna ute, det trodde jag aldrig att det skulle gå. Jag var helt säker på att de skulle springa bort om man lämnade dem ute över natten.

Tydligen inte. 

För övrigt kostade pommes frittes till hamburgaren på TB Grill 50 kronor extra. Det är ju genialt.

Varför ska pommes vara gratis? Egentligen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.