En dunderkur mot allt från klamydia till TWAR

Jag var nyss hos den märkligaste läkare jag träffat. Han var inte dålig. Bara annorlunda.

”Nu ska vi blåsa ur systemet… Du ska få en dunderkur. De här tabletterna rensar ut all skit, från klamydia till TWAR”, sa han. ”Jag brukar köra dem själv.”

”TWAR?”, sa jag. ”Vad är TWAR?”

”Det är sådant orienterare brukar få när de blir bitna av fästingar.”

”Har jag TWAR?”

”Nä, men det här hjälper mot det mesta. Käkar du vitaminer?”

”Nja, inte direkt.”

”Då ska du få det också.”

”Vitaminer? På recept?”

”Jodu, det här är riktiga grejer, vettu. Inget hälsokost-tjafs. Jag käkar dem själv, för muskelbyggnaden”, sa doktorn och slog sig på bröstet.

Det var ingen liten bit, den där doktorn, det hör till saken.

”Men vad är det för fel på mig?”

”Nja, du har lite infektioner och mycoplasma och sånt. Men blodtrycket som en 20-åring, och hjärtat låter bra. Käka de där tabletterna du, och på måndag kommer du att vara som en ny människa”, avslutade doktorn.

Jag bugade djupt. Och gick.

Till sist en kungörelse: Alla ni som på måndag morgon kommer att befinna er någonstans utmed cykelbanan som löper genom Sundbyberg–Solna–City… Om något blåser förbi på en 80-talsracer i blå metallic så är det bara jag – en ny människa på väg till arbetet.

16 reaktioner på ”En dunderkur mot allt från klamydia till TWAR

 1. Hej

  Intressant vad heter kuren
  har själv fått diagnosen efter ett antal år av ovishet…

  ///Pi

 2. Hej, jag har också fått ungefär samma diagnos och är intresserad av att höra vad du fick för behandling. Både dunderkuren och vitaminerna.

  Tacksam för svar,

  Alexander

 3. Skulle också uppskatta info om kuren. Har fåt diagnosen TWAR till 90% (kan tydligen fastställas till 100% vid nytt prov om tidigast tre veckor).

  Äter just nu en Doxyferm-kur på 15 dagar. Är på 11:e dagen utan att känna mig direkt bättre. Har under egna eftersökningar hittat både hoppfull och skrämmande information. Enligt vissa källor kan effekten infinna sig under de absolut sista dagarna av kuren.

 4. Jag tror faktiskt att det var Doxyferm jag fick. Och någon dunderkur var det kanske inte. Jag har fortfarande hosta.

 5. Hejsan…

  Nu blir jag lite bekymrad…sa läkaren verkligen att orienterarna får twar när dom blir fästingbitna? Detta måste vara fel, har aldrig hört att det skulle vara så. Läs gärna lite om twar på nätet för att få mer info!

  Har inte fått en 100% diagnos men med stor sannolikhet har jag haft twar i 1.5 år. Har gjort positiva blodprov men dessa talar bara om att jag haft twar och inte nödvändigtvis att jag fortfarande har. Har fortfarande besvär med luftvägarna och dom verkar aldrig försvinna så troligtvis är bakteriejävel kvar…

 6. Intressant att läsa om er!
  Jag har haft något ”skräp” i kroppen i snart två år, som har vänt upp och ner på hela mitt liv, och fick av en slump höra talas om TWAR alldeles nyligen.
  Känns som alla symptom stämmer in klockrent på mig!

  Det verkar som att läkare i allmänhet vet väldigt lite om sjukdomen så jag har ingen aning om vart jag ska vända mig!
  Har fått en remiss av min gynekolog (!!!) och nu varit och tagit blodprov och halsprov för TWAR (Chalmydia Pneumoniae).

  Fick också tips om en läkare som forskat om sjukdomen (Gunnar Sandberg). Han är tyvärr pensionerad nu!

  Kanske har han en efterträdare?
  Är det någon som vet?

  Han har i alla fall skrivit en mycket intressant artikel som Medicinsk access gav ut 2007.
  Den säger lite mer än det man kan läsa allmänt om TWAR.

  Jag är mycket tacksam för tips angående specialistläkare på området.
  Vill dock inte träffa läkaren med dunderkuren!! 😉 *blink*

 7. Hejsan ,
  Har haft twar för ungf 5 år sedan och genom en slump
  fick reda på om denne gunnar sandberg.

  Jag hade haft alla dessa sympom som han anvisar på
  i 1,5år och var almänt irriterad för att inga andra
  jävla läkare visste vad det var för fel, enligt dom
  var jag frisk som en tjur…

  Jag träffade denne gunnar Sandberg som tog hant om mig på
  ett proffisionellt härligt sätt som alla som mött honom vet.
  Han fixa till mig på 2 veckor och allt var fridens,

  tills nu igen,
  Jag var in på sjukan och dom fråga va fan ja gjorde där…
  du e ju frisk som en tjur! ???

  Man börjar fundera på va i helv,,, dom håller på med.

  Kan bara säga att jag blir bättre behandlad när jag
  lämnar in bilen på lagning, där upptäcker dom i alla fall
  problemen o fixar det galant.

 8. Åh, jag fattar inte varför läkarna inte ens verkar vara NYFIKNA på sådant de inte kan, tex som twar och borrelia. Jag har mått dåligt i tre år och vet inte varför, nu har jag fått veta att jag har twar och borrelia (men var tvungen att åka till norge och testa mi, eftersom läkarna i sverige bara har trott att jag varit stressad och deprimerad. Jag vet hur en depression känns eftersom jag HAR varit deprimerad, så jag vet att det inte har varit problemet nu). Suck säger jag, har irrat runt i vårdapparaturen i 1,5 år utan att någon kommit på det här.. Tyckte artikeln av Gunnar Sandberg (som någon länkade till här ovanför) var väldigt bra! Tack för länken 🙂

  1. Det ser ut som om det bare er Gunnar Sandberg som kan dette i Sverige.
   Regner med at alle her har lest hans
   artikkel om TWAR og chlamydia pneumonia fra ca 1989. Veldig godt skrevet, men man vet mer nå.
   Leter nå etter oppdaterete ting om dette i Norge og Sverige. Dårlige saker.

   Tips: Har du dette, må du lære deg mer om
   sykdommen enn din lege.

   Cpnhelp.org har veldig mye informasjon, men man blir skremd.

   Sykdommen blir sett i sammenheng med luftveisinnfeksjoner, MS, ME, Fibromyalgi,
   Rosecea, smerter i nakke og rygg, STROKE,mange snakker om BRAIN FOG
   Foreksempel så kan man kan lese om MS pasienter som har blitt veldig mye bedre.

   Cap. Behandlingsform med blant annat tre
   forskjellige antibiotika. i måneder og år

   Nac N-acetylcystein, slimløsende antioksydant.

   ARILD

 9. Min sjukdomsbild är också mycket oklar. Det började med en extremöroninflamation i juni. Gick på en 10 dagarskur doxyferm. Blev frisk, men när kuren tog slut blev jag insjuknande igen. Läkaren ger mig då diagnos körtelfeber utan några blodprov tagna.

  En natt i Augusti vaknar jag upp av andningsvårigheter och åker in på akuten. Inget ses på prover, röntgenbilder. Jag är tydligen helt frisk.

  Symptom på svåra hostningar, JÄMT slem i halsen(inget färgat, enbart ljust/vitt), Känner mig jättevarm vid minsta aktivitet. Återfall av svåra andningsvårigheter dagen efter aktiviteter.
  Spirometri, hepatit, hiv, lever, njure, mjälte, mage.. ALLT är kollat då jag har legat på läkarna från första dagen. Mitt immunförsvar är över normalt, min lungkapacitet är 99% av 100%. Enligt senaste läkarna ska jag ut och springa, då sjukdomen har gått ”mig över huvudet”.

  Har nu skippat landstingets sjukvård helt och vänt mig till privatvården. Har haft kontakt med specialister på medicinsk akut och spec, inom öron nästa hals. Symptom på mina besvär har aldrig tidigare setts på 30 år i branschen enligt läkaren. Kontaktade nu klinik i Göteborg. Allmänläkare speciallist som blev helt tagen av att han var den 7e läkaren jag går hos. Prover på borrelia tas nu och andra halsprover som tydligen inte skulle vara så vanliga. Jag har vetat om TWAR länge, och som jag vet blev jag frisk av doxyferm, som var en för kort kur. Jag har nu varit på läkaren om att få ett twar-prov och det är nu på G, enligt han! Väntar på en remiss om TWAR nu. Men läkaren verkade ändå osäker på att ge mig undersökningen, hoppas.

  Till er som har symptom på liknande, och inte får en sjukdomsförklaring. Var på läkarna, var jobbig så får du större sannorlikhet en undersökning. Synd att det skall vara såhär. Funkar inte landstingets sjukvård. kontakta privatvården.. det har hjälpt mig lite mer på vägen. Tips: Carlandergruppen Göteborg.

  Fråga till någon som kanske vet.. Då jag fick för kort kur doxyferm? Betyder detta att mina (möjliga) twar bakterier nu kan vara resistenta emot den sortens antibiotika?

  Någon som har liknande problem kan väll lägga till min msn.. Så kan vi ge tips om läkare/kliniker/undersökningar. Denna sjukdom har vänt upp och ner på hela mitt liv. STOR tacksamhet till dem som har tips på bra läkare och undersökningar.

  Mammas_lilleman@hotmail.com (13 år gammal msn adress);)

 10. Hej, jag misstänker också att jag har TWAR. Jag bor i Tyskland, vet någon av er om det finns nån doktor här som är speciallist på TWAR?

 11. Läs! Läs! och Läs! Bakterien har tre livscykler! Alla måste slås ut, avdödas, under mycket lång tid! Vi får INGEN tillräcklig hjälp i Sverige! En som har egna erfarenheter!
  cpnhelp.org!

 12. Du har haft konstaterad twar och du har genom gått minst en behandling – jag skulle jag gärna vilja komma i kontakt med dig.

  Jag undrar om du skulle vilja vara med i en enkel mail intervju om din situation och dina upplevelser kring twar. Kanske har du fått höra att det inget fel har varit på dig, du har varit orkeslös, trött och inte kunnat träna. Kanske har du mötts av oförstående läkare och fått byta läkare flera gånger?

  Jag sammanställer information om twar på http://www.twar.se och det är många som vill ta del av andras erfarenheter. Helt anonymt förstås om du vill.

  Vill du dela med dig till andra i samma situation mailar du mig på nils@twar.se

 13. Senast kämda adress är: GG Medical, Mellangatan 8, 546 30 Karlsborg.
  Han är pensionerad, men… så långt JAG vet… jobbar han fortfarande med att hjälpa människor med TWAR. Han kan kanske tipsa om det finns någon mer som jobbar med detta… LYCKA TILL! Från en som just fått nys om att jag också eventuellt är drabbad…

 14. Hej!
  Nu har jag slitit med detta i flertalet år.
  Läkarna finner ingenting, vem skall jag kontakta här i Oslo?
  Jag har nu beställt tid på Balderkliniken…den får jag dock betala själv.
  Kommer kosta mig ca 10.000kr 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.