Zlatan lägger av

JAG VÅGAR INTE RIKTIGT hoppas på att det ska gå bra för Sverige i sommarens EM.

Föreställer mig att det kan ta stopp redan i gruppspelet efter 0-1 mot Grekland, 0-3 mot Spanien och 1-1 mot Ryssland.

Och efter den sista gruppspelsmatchen, den mot Ryssland, går en besviken Zlatan runt i omklädningsrummet och tar adjö av sina lagkamrater och säger sedan på den efterföljande presskonferensen att ”nu får det vara nog, landslagssamlingarna tar för mycket tid från familjen. Jag har inte energin.”

Sedan drar VM-kvalet i gång. Mörka matcher på becksvarta höst- och vinterkvällar på fallfärdiga arenor i bortglömda delar av Europa. En rad ödesmatcher där en seger betyder lättnad men sällan glädje. Och när Sverige, med en kombination av disciplin, taktik, tur och adrenalin kvalificerat sig för sitt nionde raka mästerskap… då säger Zlatan att han är lite sugen igen.

Kommer vi att jubla då? Kommer vi att falla på våra bara knän och tacka honom? Kommer landets alla krönikörer att vara samstämmiga som en gosskör i sin hyllning till vår frälsare?

Eller kommer vi att säga att ”men vafan, dög det inte att spela tuffa kvalmatcher, då kan vi klara oss utan honom i VM också”. Jag har för mig att det var ungefär så tongångarna gick när Zlatan blev hemskickad efter Det Stora Läskpartyt på Avenyn, och kontrade med en bojkott.

Fast Henke bojkottade aldrig landslaget. Han tackade nej.

Det är kanske skillnad.

2 reaktioner på ”Zlatan lägger av

  1. Men det fattar du väl att vi måste ställa upp med bästa möjliga lag. Vi är ingen stor fotbollsnation och kan inte avståe n sån spelare som Henke Larsson. Även om man önskat att han var med i ett tidigare skede.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.